A-porta Horts de Miró

7 de maig de 2019

El 5 de febrer de 2019 es presenta el projecte A-porta al Centre Cívic Llevant de Reus, amb l’objectiu de començar el seu desplegament al barri d’Horts de Miró.

La presentació es fa a les entitats del barri i hi participa la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, Francesc Tarragona, i el president i la gerent de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró i Alba Gómez.

La missió del projecte al barri està orientada a detectar i combatre la pobresa energètica a partir de la col·laboració veïnal.

En el cas de Reus, la gestió del projecte l’encarrega l’Ajuntament de Reus, a la CONFAVC i la societat cooperativa europea limitada Innovació i Economia Social en la Mediterrània (iesMed).

Les previsions són fer un desplegament a 500 llars des de febrer de 2019 al juliol de 2019 per:

  • Combatre la pobresa energètica, centrant-se en unitats familiars en risc d’exclusió social.
  • Mirar l’estat dels comptadors, l’ajust dels consums a les necessitats reals o l’aïllament dels habitatges.
  • Trencar l’aïllament del veïnat.
  • Assessorar sobre el Punt d’Assessorament Energètic (PAE)

500 Llars visitades (desplegament)

La formació dels Picaportes

Un total de 4 “Picaportes” van iniciar la formació per a formar part de l’equip del projecte A-porta, que anirà porta-a-porta per a fer el seguiment dels 500 habitatges del barri d’Horts de Miró i poder fer un acompanyament personalitzat dels problemes d’eficiència energètica de les llars.

La formació, desplegada al centre cívic del barri a mitjans de març, va anar a càrrec del psicòleg Jordi Balcells, també director del programa veïnal Aula Actual. Els i les quatre Picaportes del projecte al barri tarragoní de Reus també havien rebut assessorament i consells, uns dies abans, de les Picaportes del projecte a la Zona Nord de Barcelona (Gladys Tantalean, Yolanda Fernández i Fío Llorente), juntament amb el coordinador, Celso Pérez.