Presentació del projecte contra la pobresa energètica A-porta a Santa Coloma de Gramenet

[Convocatòria de premsa]: Santa Coloma de Gramenet, 28 de gener de 2020.- Demà dimecres 29 de gener, a les 10.30 hores, al Centre Cívic Can Mariner de Santa Coloma de Gramenet tindrà lloc l’anunci del desplegament del projecte d’acompanyament veïnal A-porta al barri de Can Mariner del municipi, amb la missió de reduir la vulnerabilitat energètica al barri.

La presentació la faran l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, el president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró i el Director General d’Aigües de Barcelona (AGBAR), Ignacio Escudero.

També els acompanyaran la directora d’A-porta, Alba Gómez,  el coordinador del projecte a Santa Coloma de Gramenet, Celso Pérez, i les 8 Picaportes de l’equip d’’A-porta Can Mariner’, veïnes del mateix barri que, després de rebre una formació prèvia especialitzada, seran les encarregades de picar porta a porta totes les llars del barri per detectar casos de vulnerabilitat energètica i donar als veïns i veïnes consells i assessorament per a reduir la pobresa energètica.

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, donarà les darreres dades del projecte A-porta a Catalunya, que des de 2017 ja s’ha desplegat a Zona Nord de Barcelona, Can Peguera (BCN), Horts de Miró (Reus) i Campclar (Tarragona).

Santa Coloma serà la quarta ciutat que acollirà l’”A-porta, acompanyant porta a porta”, una iniciativa de la CONFAVC, que va començar el 2017 a Ciutat Meridiana, i que posteriorment s’ha estès a altres zones de Barcelona, Tarragona i Reus.

El desplegament a Santa Coloma es durà a terme gràcies a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, AGBAR, i l’Obra Social “la Caixa”, que financen el projecte.

 

ACTE:

HORA:

DIA I LLOC:

Presentació d’A-porta a Santa Coloma de Gramenet

10.30h

Dimecres 29 de gener de 2020

Centre Cívic Can Mariner, Santa Coloma de Gramenet (Carrer de Milà i Fontanals, 16, 08922, Barcelona). Metro L1 (Santa Coloma) y L9N (Santa Rosa)