La CONFAVC ret homenatge als Picaportes del projecte A-porta a la 3a edició dels (Re) coneixements veïnals

En un acte en què va destacar la gran participació i una organització i assistència exemplars, el passat 14 de novembre la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) va celebrar la 3a edició dels (Re) coneixements veïnals dedicant un homenatge als Picaportes del projecte A-porta

Reconeixements veïnals als Picaportes

Els (Re)coneixements Veïnals anhela donar visibilitat a la innovació social i a l’aportació de benestar als barris gràcies a lluites i projectes que han impulsat les associacions veïnals, amb la complicitat a vegades d’altres entitats i moviments socials. En aquesta tercera edició es van presentar 9 projectes comunitaris i 8 lluites veïnals i s’ha arribat a una participació rècord de 596 vots, en les votacions populars. 

A la jornada, la CONFAVC va dedicar un sentit agraïment a la tasca que els i les Picaportes del projecte A-porta, acompanyant porta a porta han dut a terme al llarg dels tres anys de desplegament del projecte d’empoderament veïnal, que va començar el novembre de 2016 a Ciutat Meridiana i s’ha exportat a cinc barris més de tot Catalunya. L’agraïment [veure vídeo] va anar a mans del president de la CONFAVC, Jordi Giró, que es va dirigir directament als Picaportes que havien pogut assistir a l’acte: Aziz Ami, Gladys Tantalean, Souad Bouzil, Fío Llorente, Analía Leal i Cristina Jiménez. 

“En tots aquests anys han passat ja més de 40 Picaportes, ja podem dir que hem picat a més de 7.200 llars de tot Catalunya, ens han obert la porta més de 5.000 i hem tractat amb més de 4.000 famílies, i ho hem fet entrant al més íntim d’una persona, la seva llar, la seva intimitat personal. I no ho hem fet a la valenta, ho han fet els veïns i les veïnes dels propis barris”, va destacar Jordi Giró. I va ressaltar la tasca dels Picaportes: “Aquestes persones han sabut entomar el repte, empoderar-se a si mateixes i alhora contagiar-nos a les persones que estem al voltant del moviment veïnal, de veure què poden fer les persones sense més eines que la paraula, la capacitat, l’empatia, la proximitat, l’estirar la mà per ajudar, el ser pacient, el saber escoltar.” (Agraïment sencer als Picaportes del president de la CONFAVC, Jordi Giró)