A-porta es presenta a la jornada d’inspiració de l’Associació l’Antic de Manresa

Junt amb tres projectes més, el projecte A-porta de la Fundació CONFAVC va participar ahir a la jornada d’inspiració sobre projectes comunitaris de l’Associació l’Antic de Manresa. Davant d’una vintena de veïns i veïnes i d’entitats del barri, Celso Pérez, director adjunt i coordinador del projecte a la Zona Nord de Barcelona, va presentar el projecte d’acompanyament veïnal A-porta. A A-porta veïns i veïnes carismàtics visiten llars dels barris on es desplega per assessorar el veïnat sobre subministraments bàsics i reducció de factures d’aigua, llum i gas; cerca de feina; gestió de recursos; acompanyament a gent gran i altres drets bàsics.

Amb l’objectiu de la trobada que responsables de projectes ciutadans nascuts a altres barris de la ciutat i a diferents municipis catalans expliquessin la seva experiència a l’hora de buscar solucions a problemes dels barris, després de la presentació es va fer una taula de treball per a aportar propostes i idees per a poder desenvolupar els projectes als seus barris.

A més, va servir als membres de la taula de treball de l’associació, que es reuneix des del gener d’enguany, per veure referents, agafar idees per a la construcció de projectes de cohesió social pel centre històric de Manresa i per vincular noves persones a l’Associació l’Antic de Manresa. La jornada va acabar, segons l’entitat, aconseguint el reconeixement mutu dels veïns i veïnes assistents, generant espais de trobada i activant comissions de treball per abordar reptes del barri de Manresa.

L’Associació l’Antic de Manresa és un projecte que rep el suport de la xarxa europea Urbact Regrow City, de la qual Manresa forma part.

En la jornada es van convocar quatre projectes catalans que treballen l’element comunitari als barris per tal de generar cohesió social, apoderar el veïnat i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen, que són precisament les insígnies del projecte A-porta: fer xarxa comunitària, acompanyar, apoderar i millorar la vida dels veïns i veïnes dels barris amb problemàtiques concretes. Els altres projectes que van participar a la jornada són Edificis Positiu; el Pla de Desenvolupament Comunitari dels barris del Xup i la Balconada de Manresa i l’Associació Barri Antic de Valls.