La Fundació CONFAVC amplia la col·laboració d’Aigües de Barcelona amb el projecte A-porta

Aquesta setmana s’ha dut a terme la signatura d’ampliació del conveni de col·laboració entre la Fundació CONFAVC i Aigües de Barcelona (AGBAR) pel desplegament del projecte A-porta que s’està fent a la Zona Nord de Barcelona, als barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona.

La rúbrica entre el director general d’Aigües de Barcelona (AGBAR), Ignacio Escudero i el president de la Fundació CONFAVC, Jordi Giró, suposa refermar el compromís de l’empresa com a partner del projecte que, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i l‘Obra Social de “la Caixa”, va començar la seva col·laboració el 10 d’octubre de 2016, any de l’inici del desplegament d’A-porta a Ciutat Meridiana.

Des del seu començament al barri el novembre de 2016, A-porta ha arribat a més de 3.500 llars visitades a la Zona Nord, de les quals més de 2.300 han obert les portes per rebre assessorament dels i les Picaportes sobre com fer un consum d’energia més responsable, com adequar les llars al fred i a la calor amb solucions de baix cost i com entendre i minimitzar les factures de subministraments bàsics.

Les previsions són que a desembre de 2019, A-porta hagi arribat a assessorar sobre pobresa energètica més de 3.000 llars de tres dels barris més malmesos per la crisi de Barcelona, que sumen 5.400 llars en total.

A l’acte, Ignacio Escudero va destacar “l’aposta ferma i compromesa d’Aigües de Barcelona pel projecte A-porta des del començament” i es mostrar molt interessat en les dades que està aconseguint el projecte quant a obertura de portes i de resposta del veïnat. Jordi Giró, president de la Fundació CONFAVC es va mostrar molt satisfet amb el desplegament del projecte a la zona i va subratllar com d’important és “ajudar els barris més vulnerables a superar situacions molt complicades quant a pobresa energètica i a aconseguir l’apoderament dels veïns en la gestió de la seva situació i amb l’ajuda dels veïns i veïnes Picaportes.”

A la signatura també hi va assistir el vice-president d’iesMed, Alfredo Vela, cooperativa que va presentar el projecte francès a la Fundació CONFAVC i que ha assessorat entorn la viabilitat de desplegar-lo a Catalunya; Alba Gómez, directora del projecte i Celso Pérez, ajudant de direcció i coordinador del projecte a Ciutat Meridiana.