A-porta guanya la 5a edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Social 2018, amb 9 entitats més

El projecte de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) “A-porta, acompanyant porta a porta” és un dels 10 guanyadors de la 5a edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Social 2018. Amb una dotació de 15.000 euros per a cadascun dels premiats, el guardó s’atorga a 10 entitats en reconeixement a les seves aportacions amb solucions innovadores a les problemàtiques socials actuals i amb una visió transformadora de la societat, una de les puntes de llança del projecte A-porta.

L’entrega del guardó es va fer ahir dijous al CaixaForum de Madrid, i va estar presidit per la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo; el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, i el subdirector de la Fundació Bancària La Caixa, Marc Simón.

A l’entrega dels premis hi va assistir el president de la CONFAVC, Jordi Giró; la directora del projecte A-porta, Alba Gómez; el vice-president de la cooperativa d’Innovació i Economia Social en la Mediterrània IesMed (gestora d’A-porta juntament amb la Fundació CONFAVC) Alfredo Vela, i l’adjunt de direcció d’A-porta, Celso Pérez.

Precisament el projecte veïnal A-porta ha estat escollit com una iniciativa on la clau del seu èxit són les persones Picaportes: veïnes i veïns carismàtics dels barris a on s’intervé, que visiten totes les llars del seu veïnat i ofereixen informació valuosa per a millorar la seva vida. A-porta apropa els serveis del barri al veïnat, trenca l’aïllament i crea xarxa comunitària, a més de detectar i preveure problemàtiques que influeixen en la qualitat de vida de les persones residents.

460 projectes presentats d’arreu de l’estat espanyol

Aquest és el tercer any en què A-porta es presenta al Premi a la Innovació Social, que enguany ha optat al reconeixement juntament amb 37 finalistes més d’un total de 460 projectes presentats d’arreu de l’estat espanyol. Las entitats premiades desenvolupen la seva tasca social a les províncies de Barcelona, Granada, Madrid, Sevilla, Tarragona, Biscaia i Saragossa, i l’acció dels seus projectes arriba a més de 10.000 beneficiaris. A més, en aquesta edició el jurat ha concedit un accèssit valorat en 5.000 euros.

Dels projectes seleccionats com a finalistes s’ha valorat especialment el seu grau d’innovació, el potencial d’impacte, el seguiment i l’avaluació, l’escalabilitat, el finançament i el model d’ingrés. (Llegir comunicat sencer pdf)