Comença la 4a. fase d’A-porta a la Zona Nord de Barcelona per arribar a les 5.400 llars de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona

El desplegament del projecte A-porta a la Zona Nord de Barcelona dona per acabada la 3a. fase i comença la 4a i última fase, que s’allargarà fins a finals de 2019, als barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona.

Ara fa uns dies els i les 11 Picaportes que formen l’equip i el coordinador del projecte celebraven la seva reunió mensual presentant alguns dels resultats de la tercera fase. Des del començament de la prova pilot d’A-porta el novembre de 2016, els Picaportes han visitat 3.442 llars de les 5.400 que conformen la Zona Nord de Barcelona, de les quals fins ara 2.179 els han obert les portes (un 60%). D’aquestes, n’han entrevistat a 1.786 famílies i les previsions són aconseguir que obrin la porta el 80% (unes 4.000) de totes les llars del barri.

Quant als resultats, les persones Picaportes han trobat que prop d’un 50% de les llars visitades pateixen vulnerabilitat de drets energètics i al voltant del 10% tenen els subministraments punxats. A més, entre el 18% i el 25% dels veïns i veïnes visitats tenen problemes de pobresa energètica greus: pateixen problemes estructurals per afrontar el fred o la calor, carències en equipaments bàsics (escalfador d’aigua, dutxa, radiadors, etc.) i/o tenen una alta dificultat econòmica per afrontar el pagament de factures.