A-porta passa a formar part de la cooperativa de nova creació Ser Barri sccl

El passat 22 d’octubre es va constituir legalment la nova cooperativa SER BARRI sccl, de la Fundació CONFAVC. Així, el projecte d’apoderament veïnal A-porta passarà a ser un servei gestionat a través d’aquesta cooperativa. Ser Barri té com a objectiu impulsar projectes que autogestionin les necessitats de les veïnes i els veïns dels barris, i aconseguir la participació del veïnat en un projecte d’economia social i solidària, com a persones usuàries i/o com a persones treballadores. Alguns d’aquests serveis seran l’assistència domiciliària -neteja i manteniment de la llar, cura de persones de totes les edats, etc.-; la informació i l’assessorament d’aspectes i estratègies per la vida digna o per la comunitat; la gestió del projecte A-porta, entre d’altres. A més, amb la nova cooperativa s’impulsarà la creació de treball des dels barris i pels barris.

Aquesta és una iniciativa de la Fundació CONFAVC, per donar impuls a projectes comunitaris des dels i pels barris i veïnat de Catalunya.  Com a socis col·laboradors del projecte figuren la Fundació CONFAVC i iesMed, SCCL, cooperativa sense ànim de lucre que assessora i acompanya  a la CONFAVC pel desplegament del projecte A-porta a Catalunya.

A-porta ja ha arribat a cinc barris de Catalunya (Campclar, Can Peguera, Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona) i les previsions són que els propers mesos es pugui desplegar a altres barris de Catalunya.