Els Picaportes de la zona Nord visiten l’ETAP d’Aigües de Barcelona

L’equip d’A-porta Zona Nord va visitar el passat 23 de maig l’Estació d’Aigua Potable (ETAP) de Sant Joan Despí, de l’empresa Aigües de Barcelona, i principal centre de captació i tractament d’aigua de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Durant la visita, els Picaportes van aprendre els diferents cicles de l’aigua, des de la captació fins al seu ús domèstic, millorant així els seus coneixements per a realitzar amb major precisió el seu treball, centrat durant aquesta primera etapa del projecte en la lluita contra la pobresa energètica.

L’ETAP de Sant Joan Despí, que funciona des de 1955, converteix en potables les aigües superficials captades del riu Llobregat i les subterrànies procedents de l’aqüífer de la vall baixa del riu. Aigües de Barcelona gestiona dues plantes de potabilització que subministren aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona, a les quals aplica les últimes tecnologies de tractament. Aquesta aigua respon a les màximes garanties sanitàries exigides per les autoritats sanitàries del nostre país, la Unió Europea i l’Organització Mundial de la Salut.