Un equip d’Aporta informa sobre el programa al Districte de Ciutat Meridiana

aportaweb2Una delegació de l’equip del programa A-porta, acompanyats de l’AV de Ciutat Meridiana, va presentar al Consell de Barri del Districte de Ciutat Meridiana el projecte davant d’una setentena de veïns i veïnes i membres d’entitats que van acudir a la sessió del plenari del passat 31 de novembre.

Concretament la gerent de la CONFAVC, Alba Gómez, va fer arrencar la presentació explicant que el programa s’ha iniciat a Ciutat Meridiana, entre d’altres factors, perquè ha estat “un barri molt castigat per la crisi”, i va demanar la complicitat del veïnat perquè l’equip de persones que informen porta a porta – els Picaportes– puguin fer la seva tasca d’acompanyament i informació en relació a la vulnerabilitat energètica.

Posteriorment va ser l’equip de Picaportes – concretament l’Ivan Torres, la Souad Bouzil, la Isabel Etobori i la Lucía Bordonali- els qui van seguir presentant el programa emfasitzant el seu anhel «d’ajudar a la gent, i no pas vendre cap servei ni producte». A més, algun dels Picaportes van fer públic casos concrets viscuts en aquestes primeres setmanes. Per exemple, la Souad va explicar el cas d’una mare, vídua amb tres fills que pagava més de 100€ d’aigua.

En el marc d’aquesta presentació, el públic va interessar-se especialment «com s’havia previst trencar amb la desconfiança de la gent que tantes vegades havia estat enganyada». Una pregunta davant la qual una Picaporta va respondre que el personal que feia el porta a porta estava acreditat, i que a més es penjava un avís a l’escala anunciant la visita i intervenció de l’equip del programa

El plenari es va celebrar amb la presència de la regidora del barri, Janet Sanz, entre d’altres càrrecs de confiança política i tècnics del Districte. Cal recordar que els Consells de Barri volen servir d’espai de trobada entre les associacions, entitats, ciutadans i ciutadanes i els responsables municipals, per tal de transmetre de forma directa la informació i poder recollir les opinions i suggeriments sobre tot allò que té a veure amb cadascun dels barris de la ciutat.