Ciutat Meridiana

30 de setembre de 2016

CiutatmeridianaEl 7 de setembre A-porta es va presentar a les entitats del barri de Ciutat Meridiana, on es desplegarà una prova pilot del projecte entre novembre del 2016 i març del 2017, amb la previsió de treballar l’eficiència energètica llar per llar i d’una manera personalitzada. L’acte d’arrencada es va fer a la seu del Districte de Nou Barris, on hi van assistir una vintena de persones representants del teixit associatiu del barri; la regidora del Districte de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz; el president de la CONFAVC, Jordi Giró; i el vice-president de la cooperativa iesMed, Alfredo Vela; a més de persones representants de l’altre partner: Aigües de Barcelona.

La presentació va tenir molt bona acollida tant pel veïnat del barri, que va veure la possibilitat d’enfortir el teixit veïnals a través del projecte, com per la part de l’Ajuntament barceloní, focalitzat amb l’objectiu de fer una posta clara per a solucionar la precarietat energètica a les llars del barri des de la proximitat, l’atenció individualitzada i l’empatia.

Arrenca la formació

Un total de 13 “Picaportes” van iniciar la formació per a formar part de la “flota” de personal del projecte A-porta que anirà porta-a-porta per a fer el seguiment dels 672 habitatges de Ciutat Meridiana  i poder fer un acompanyament personalitzat dels problemes d’eficiència energètica de les llars d’un dels barris barcelonins més malmès per la crisi econòmica.

La formació, desplegada a la seu de la CONFAVC el passat 24 i 25 d’octubre, va anar a càrrec del psicòleg Jordi Balcell, també director del programa veïnal Aula Actual. Pel què fa a la formació més especialitzada sobre eficiència d’aigua i consum, va anar a càrrec d’un equip especialista d’Aigües de Barcelona.