Ciutat Meridiana-Barcelona

30 de setembre de 2016

CiutatmeridianaEl 7 de setembre A-porta es va presentar a les entitats del barri de Ciutat Meridiana, on es desplegarà una prova pilot del projecte entre novembre del 2016 i març del 2017, amb la previsió de treballar l’eficiència energètica llar per llar i d’una manera personalitzada. L’acte d’arrencada es va fer a la seu del Districte de Nou Barris, on hi van assistir una vintena de persones representants del teixit associatiu del barri; la regidora del Districte de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz; el president de la CONFAVC, Jordi Giró; i el vice-president de la cooperativa iesMed, Alfredo Vela; a més de persones representants de l’altre partner: Aigües de Barcelona.

La presentació va tenir molt bona acollida tant pel veïnat del barri, que va veure la possibilitat d’enfortir el teixit veïnals a través del projecte, com per la part de l’Ajuntament barceloní, focalitzat amb l’objectiu de fer una posta clara per a solucionar la precarietat energètica a les llars del barri des de la proximitat, l’atenció individualitzada i l’empatia.

Arrenca la formació

Un total de 13 “Picaportes” van iniciar la formació per a formar part de la “flota” de personal del projecte A-porta que anirà porta-a-porta per a fer el seguiment dels 672 habitatges de Ciutat Meridiana  i poder fer un acompanyament personalitzat dels problemes d’eficiència energètica de les llars d’un dels barris barcelonins més malmès per la crisi econòmica.

La formació, desplegada a la seu de la CONFAVC el passat 24 i 25 d’octubre, va anar a càrrec del psicòleg Jordi Balcell, també director del programa veïnal Aula Actual. Pel què fa a la formació més especialitzada sobre eficiència d’aigua i consum, va anar a càrrec d’un equip especialista d’Aigües de Barcelona.

Satisfacció de VoisinMalin i l’Ajuntament pels resultats de la prova pilot

El dia 26 d’abril l’equip de “picaportes”, amb la direcció de la CONFAVC i representants tant de l’Ajuntament de Barcelona com de Voisin Malin es van reunir amb la finalitat d’analitzar el desplegament del projecte d’A-porta al barri de Ciutat Meridiana.

En aquest marc la consellera del Districte de Nou Barris, Carolina Recio va destacar l’efecte d’empoderament que aquest projecte ha generat entre el veïnat .«Si està reforçant el teixit del barri perquè hi hagi una ciutadania activa és ja un gran objectiu acomplert», ha destacat.
Amb mots de satisfacció també s’ha expressat l’equip de VoisinMalin; tant la seva fundadora, Anne Charpy, com un dels coordinadors, Denis Griphonne, que s’han desplaçat des de França per a valorar el desplegament d’aquesta prova pilot a Catalunya.

En aquest encontre també hi havia una delegació la Junta de l’AV de Ciutat Meridiana – Filiberto Bravo i Zaida Palet-, i de la cooperativa iesMed, Jordi Panal; entitat que va presentar experiència francesa a la Junta de la CONFAVC i la va assessorar per la seva adaptació a Catalunya.

 VoisinMalin i la CONFAVC signen un conveni de col·laboració

El passat 27 d’abril la CONFAVC va participar a la presentació del programa RepliCAT, una jornada de debat i reflexió de bones pràctiques organitzada per la cooperativa iesMed que pretén impulsar l’intercanvi d’iniciatives d’innovació social agilitzant la seva transferència gràcies a la intercooperació entre el veïnat del sud d’Europa i de la Mediterrània.

Va ser en aquest context on laCONFAVC va signar amb VoisinMalin i tambéiesMed un conveni de col·laboració per a treballar conjuntament dues línies del projecteA-porta: suport en funció de la seva experiències i en la cerca d’estratègies futures per al desenvolupament i la consolidació del projecte tant a Catalunya com a França.