El projecte veïnal A-porta Zona Nord rep la segona visita de Voisin Malin

El propers 4 i 5 d’octubre el projecte d’apoderament veïnal A-porta rebrà la visita de l’associació francesa Voisin Malin (VM), l’empresa social sense ànim de lucre creada l’octubre de 2010 de la qual s’ha inspirat el projecte A-porta, de la Fundació CONFAVC, amb l’assessorament de la cooperativa IesMed.

L’objectiu de la visita és conèixer de primera mà el desplegament del projecte A-porta a la Zona Nord de Barcelona, quines han estat les accions i els resultats obtinguts fins ara per part dels Picaportes amb els veïns i veïnes i quines són les tasques de futur que resten per fer a la zona. Durant la visita al matí al barri de Ciutat Meridiana, els membres de Voisin Malin estaran acompanyats per l’equip tècnic d’A-porta Zona Nord; la Consellera portaveu de Barcelona en Comú al Districte de Nou Barris, Carolina Recio; el president de l’AV de Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo; altres associacions de veïns i veïnes i l’equip de Picaportes, és a dir, les persones que fan acompanyament porta a porta. La trobada serà privada i es farà al Casal del barri Torre Baró.A-porta a la Zona Nord de Barcelona

A-porta a Ciutat Meridiana va començar la seva tasca de lluita contra la pobresa energètica al barri al novembre de 2016. Durant els mesos de desplegament, els i les Picaportes -veïns i veïnes dels barri que assessoren al seu propi veïnat per millorar la seva qualitat de vida- van treballar l’eficiència energètica llar per llar i d’una manera personalitzada en unitats familiars en risc d’exclusió social.

Ja a la tarda, l’equip tècnic de Voisin Malin participarà al comitè estratègic de la CONFAVC, per tal de conèixer quines són les properes accions del projecte A-porta, i la seva consolidació i extensió a altres territoris catalans. A més, a la reunió amb A-porta es definirà quin serà, a partir d’ara, el nou paper de l’associació Voisin Malin dins de l’evolució d’A-porta i els objectius de la col·laboració actual i futura.