El 36% del veïnat de Can Peguera està en atur: primeres dades de la Comissió de Seguiment d’Aporta

En el marc de la Comissió de Seguiment del projecte A-porta al barri de Can Peguera, i que el passat 2 de febrer va reunir a la seu social de l’AV d’aquest barri persones representants de la mateixa l’entitat veïnal de Can Peguera, del departament de model urbà de l’Ajuntament de Barcelona; del districte de Nou Barris, Barcelona Activa, el Casal La Cosa Nostra, l’Agència de Salut Pública de Barcelona , el Pla Comunitari de Can Peguera, l’IesMed i la Fundació de la CONFAVC, es van donar ja els primers resultats d’aquest projecte que té per objectiu fer un diagnòstic laboral del barri i involucrar al veïnat de la remodelació urbanística prevista al Pla de Futur. Concretament aquest doble coneixement del territori s’ha de fer a 648 llars del casc antic.

Doncs bé, gràcies al porta a porta d’un equip de 8 persones – els anomenats «Picaportes»– només en gairebé dos mesos ja s’han pogut entrevistar el 40% de les llars 406 picades, arribant a conclusions tant importants com el fet que un 77% de les persones entrevistades no coneixia el Pla de Futur i que les propostes de millora que el veïnat interrogat feia anaven encaminades a facilitar sobre tot a l’accés de l’habitatge i a millorar l’estat dels carrers.

Pel que fa a la radiografia laboral que també forma part de l’objectiu del projecte, destacava el fet que un 36% de les persones en edat laboral estan sense feina. Una altra dada alarmant és que el 49% de les persones en atur no reben cap tipus de prestació. Pel que fa a les prestacions de les persones jubilades, el 99% respon que rep algun tipus de prestació però el 34%, una quantitat que no li cobreix les necessitats bàsiques.