Primera reunió d’A-porta per a presentar el projecte al veïnat de Camp Clar

Amb l’objectiu d’explicar el projecte A-porta i buscar la complicitat del veïnat del barri tarragoní de Camp Clar, ahir una delegació de la CONFAVC formada per la gerent, Alba Gómez, i el vice-president de la cooperativa iesMed, Alfredo Vela, va desplaçar-se al Centre Cívic on més d’una vintena de persones representants de les entitats hi estaven aplegades, amb la complicitat de l’AV local.

En l’encontre també es va explicar que el projecte es basa en el desplegament d’un equip dels mateixos veïns i veïnes de Camp Clar, que després de rebre una formació especialitzada, assessoraran, porta a porta, als seus veïns i veïnes sobre la pobresa energètica. Aquests se’ls anomena “els picaportes”. Està previst que A-porta es desplegui al barri entre el juliol d’engany i el​ gener de l’any vinent.

L​es i els assistents van mostrar molt interès per la proposta i la van veure molt oportuna davant la vulnerabilitat social del barri. Així mateix se’ls va demanar la seva col·laboració per a fer difusió del projecte, així com la necessitat que ens facin arribar perfils de picaportes des del seu àmbit associatiu. Persones solidàries i compromeses amb el barri.

Per aquest projecte la CONFAVC ,compta amb el recolzament de la Generalitat i està a l’espera de la resposta de l’Ajuntament de Tarragona, malgrat sí que ha rebut d’antuvi una acollida positiva. Cal recordar que A-porta està inspirat en una experiència francesa: Voisin Malin, que actua a diferents ciutats com París, Lille, Montreuil.